(Για) καλή τύχη

Δημοσιεύτηκε από Xriso 12/09/2017 0 Σχόλιο(α) Blog,

Από αρχαιοτάτων χρόνων η πίστη στη τύχη, την ευδαιμονία και την ευμάρεια συνδέοταν με διάφορα αντικείμενα. Στην αρχαία Ελλάδα το ζαφείρι θεωρούταν ευλογία από τους θεούς. Στη Κίνα το φυτό μπαμπού συμβολίζει τη καλή τύχη. Στην Αίγυπτο το τρίγωνο συμβολίζει τη τύχη και τη προστασία. Ένα ακόμα αιγυπτιακό σύμβολο τύχης είναι το μάτι, ο καρθέφτης της ψυχής όπως ονομάζεται αλλιώς. Τείνουμε να συνδέουμε τη θετική ενέργεια και τη προστασία από κάθε μορφής κακό συμβάν ή σκέψη με το μάτι στις διάφορες παραλλαγές του. Μικρό, στρογγυλό, σε μορφή στόχου ή στο φυσικό σχήμα του αυτό το κεντρικό χαρακτηριστικό ανθρώπων ή ζώων συμβολίζει τη καλοτυχία και αποτελεί ασπίδα κατά οποιουδήποτε αρνητισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι τα κοσμήματα που δωρίζονται σε νεογέννητα σχεδόν πάντα διακοσμούνται από φιλντισένιο ή άλλου υλικού ματάκι! Ας εξερευνήσουμε μέσα από το σημερινό post τις διάφορες εκδοχές αυτού του συμβόλου, οι οποίες όχι μόνο προσφέρουν καλοτυχία αλλά και απαράμιλλο στιλ!

Για πρακτικούς λόγους, το μάτι τις περισσότερες φορές διακοσμεί το λαιμό ή τον καρπό μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν συναντάμε συχνά σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια με κεντρική ιδέα το μάτι. Παρ'όλα αυτά αξίζει να αναφέρουμε δύο πρωτότυπες εξαιρέσεις που εντυπωσιάζουν και αποτελούν μοναδικά σχέδια, αποκλειστικά διαθέσιμα στο xrisokosmima.

Πρόκειται για υψηλής αισθητικής δαχτυλίδια σε οριζόντια ή εναλλακτική κάθετη γραμμή που χαρακτηρίζονται από πρωτοπορία, στιλ και αντιθέσεις των πετρών. Μία σχετική επιλογή απογειώνει κάθε σας εμφάνιση με έναν πράγματι μοναδικό τρόπο!

                 

                        Εντυπωσιακό χρυσό δαχτυλίδι Κ14 με μεγάλο μάτι που διακοσμείται από ζιργκόν

                        

                               Χρυσό δαχτυλίδι με πρωτότυπο κάθετο μάτι, διακοσμημένο από ζιργκόν

Ογκώδη μα συγχρόνως κομψά, μοντέρνα αλλά και διαχρονικά, αναμφισβήτητα τα παραπάνω δαχτυλίδια είναι από τα πιο πρωτοποριακά της συλλογής μας.

Επανερχόμαστε στα κολιέ, όπου οι επιλογές είναι πράγματι εκατοντάδες, κατάλληλες για να ικανοποιήσουν κάθε στιλιστική ανάγκη και προτίμησή σας! Το κλασσικό ματάκι επέστρεψε δυναμικά στη μόδα έπειτα από χρόνια στιλιστικής απουσίας και φοριέται εξαιρετικά όλο το εικοσιτετράωρο. Επενδύστε σε ένα λευκόχρυσο ή κίτρινο χρυσό κολιέ ως λάτρεις του κλασσικού, αλλά και σε ένα χαριτωμένο ροζ χρυσό σχέδιο, με αλυσίδα ή χωρίς.

                                        

                                             Κλασσικό κολιέ με ματάκι, από χρυσό Κ14

                          Χρυσό μενταγιόν με ματάκι φιλντισένιο και κρεμαστό σταυρό, σε 14 καράτια

Για εσάς που αναζητάτε κάτι πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό, η συλλογή μας διαθέτει εξαιρετικής καλαισθησίας κολιέ που διακοσμούνται από ζιργκόν.

                              

                                    Λευκόχρυσο εντυπωσιακό κολιέ με μάτι από ζιργκόν

            

                             Κολιέ με μεγάλο μάτι, από ροζ χρυσό 14 καρατίων, διακοσμημένο με ζιργκόν

                  Κολιέ με μάτι που σχηματίζεται από τα διαφορετικά χρώματα πετρών, σε κίτρινο χρυσό Κ14

Όπως μπορείτε να διακρίνετε πέραν το σχήματος, ουσιαστικά οι διαφορετικές αποχρώσεις πετρών σχηματίζουν εσωτερικά το μάτι και δημιουργούν ένα chic, εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Ιδανική επιλογή κοσμήματος για επίσημες και μη περιστάσεις!

Το καλαίσθητο design και τα όμορφα χρώματα καθιστούν ακαταμάχητα μοναδικά αυτά τα κολιέ, τα οποία γίνονται εξαιρετικά δώρα για εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μία ακόμη καινοτομία είναι η ιδέα του κάθετου ματιού. Με κενά ή γεμάτα, τα κολιέ αυτά δίνουν ξεχωριστή πινελιά σε ένα total black outfit, προσθέτοντας τη σωστή αναλογία κομψότητας, στιλ και μοναδικού σχεδιασμού.

              

                     Κάθετο μάτι, ένα πρωτοποριακό κολιέ, κατάλληλο για total black εμφανίσεις

                   

                                    Stylish κάθετο μάτι με κενά, σε κολιέ αλλά και δαχτυλίδι 14 καρατίων

Σε μία πιο διακριτική κατηγορία κυμαίνονται τα κολιέ με στρογγυλά ματάκια, συνδυασμένα με σταυρουδάκια ή χωρίς. Η εύχρηστη γραμμή αυτών των κοσμημάτων τα καθιστά ευκολοφόρετα από γυναίκες όλων των ηλικιών!

                                    

                                       Μικρό ροζ χρυσό κολιέ με ματάκι και σταυρουδάκι

                           

                                                Στρογγυλό ματάκι κολιέ, με σταυρό στην αλυσίδα του

'Οπως συμπαιρένουμε, το μάτι στις διάφορες μορφές του μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε ντύσιμό σας, καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το κολιέ ως κόσμημα κερδίζει τα βλέμματα λόγω της περίοπτης κεντρικής θέσης του. Φυσικά μπορείτε να φορέσετε το δικό σας σύμβολο καλής τύχης και στο καρπό σας, μιας που οι επιλογές και σε αυτή τη περίπτωση είναι άκρως ικανοποιητικές.

Για λόγους διευκόλυνσης τα βραχιόλια προτιμώνται λεπτά ώστε να κοσμούν  χωρίς να βαραίνουν το γυναικείο χέρι. Επιλέξτε το δικό σας βραχιόλι με ματάκι προσθέτοντάς το ως ένα απαραίτητο καθημερινό αξεσουάρ που δίνει λάμψη στη γκαρνταρόμπα σας!

                Λευκόχρυσο διακριτικό βραχιόλι, με μάτι ζωγραφισμένο από σμάλτο. Διακοσμείται με ζιργκόν

Για τις λάτρεις του casual στιλ, ένα μακραμέ βραχιόλι με μαύρο σχοινάκι είναι το ιδανικό κόσμημα!

                                  Μακραμέ βραχιόλι με ματάκι από κίτρινο χρυσό 9 καρατίων

Χάρη στον ελαφρύ τους σχεδιασμό, τα προτεινόμενα βραχιόλια μπορούν άνετα να φορεθούν πολλά μαζί, συνδυάζοντας διαφορετικές αποχρώσεις μετάλλων και συνθέτοντας ένα mix & match αποτέλεσμα!

                           Ροζ χρυσό βραχιόλι 14 καρατίων,με στρογγυλά ματάκια ζωγραφισμένα από σμάλτο

                   Ματάκι με σταυρό, ένας διαχρονικός συνδυασμός δοσμένος σε ροζ χρυσό βραχιόλι 14 καρατίων

Το δικό σας σύμβολο καλής τύχης πρέπει να χαρακτηρίζεται από κομψότητα και όμορφο σχεδιασμό, όπως άλλωστε όλα τα κοσμήματα...Το xrisokosmima μεριμνά και σας προτείνει να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο για εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ένα έμβλημα καλοτυχίας και θετικής σκέψης!

Αφήστε ένα σχόλιο